Ege'nin en güzel ve en meşhur yemeklerinden bazılarını sizin için derlerdik eklemek istedikleriniz olursa yorumlarınızı bekliyoruz


1 Arapsaçı Kavurması

Bir ot olan Arapsaçı kavurulduktan sonra yoğurtlanıp biraz pul biberle yenir.

2. Kabakçiçeği Dolması

Sabah gün ağarmadan kabakçiçekleri toplanır ve ondan sonra dolma işlemine geçilir.

3. İzmir Köfte

İzmir'den çıkıp namı tüm ülkeye yayılan biberle domatesle pişen bir fırın yemeğidir.

4. Deniz Börülcesi

Daha çok meze olarak kullanılan bol suda bekletilip kaynayan suya atılır 10-15 bekledikten sonra  zeytinyağı, limon ve sarımsakla tatlandırılan bir yemektir.

5. Keşkek

Özell günlerde  buğday, koyun eti, tereyağ ve baharat kullanılarak büyük kazanlarda yapılan yöresel bir yemektir.

6. Zerde

Keşkeğin olduğu özel günlerde mutlaka olan nişasta, su ve şekerden yapılan üzerine badem gibi çerezler konulan tatlı.

7. Çökertme Kebabı

Patateslerin rendelenip kızartılması ve üzerine yoğurt, dana eti konularak hazırlanan kebap türüdür.

8. Turp Otu Salatası

Biraz limon, sarımsak ve zeytinyağı işte harika bir salata.

9. Kuru Börülce

Kışın yapılıp yenebilecek miss gibi bir yemek.

10. Gerdan Tatlısı

İzmir'e has bir tatlı olan gerdan tatlısı daha çok kurban bayramlarında yapılır sebebi ise kuzu gerdanı ile yapılması.

11. Pazı Sarma

Yaprak gibi sarılan pazılar, üzerine yoğurt e daha ne olsun.

12. Taze Börülce Ekşilemesi

Taze börülcenin haşlanıp daha sonra limon, sarımsak ve zeytinyağı ile ekşilenir ve daha çok salata olarak yenilir.

13. Şambali

İrmikle yapılan bol şerbetli  üzerine fıstık konulan ama lezzetli bir tatlıdır.

14. Zeytinyağlı Enginar

Mevsiminde yapılan zeytinyağlı enginar bezelye,havuç,patates ve üzerine sepilen dereotu ile harika bir yemektir.

15. Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Olsa da yesek dediğimiz. Kalem gibi sarılan, meşakketli ama tadına doyum olmayan bir yemektir.

loading...



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)
Facebook Yorumları